در بین گربه سانان ( چه کوچک و چه بزرگ ) ، دو رگه های متفاوتی را می توان یافت.
در این تاپیک در خصوص این گونه های ایجاد شده به بحث خواهیم نشست.
در بین گربه سانان ( چه کوچک و چه بزرگ ) ، دو رگه های متفاوتی را می توان یافت.
در این تاپیک در خصوص این گونه های ایجاد شده به بحث خواهیم نشست.
Amir hossein62 (شنبه ۱۵ مرداد ۹۰),farhad-2007 (چهارشنبه ۰۶ شهریور ۸۷),faridm (سه شنبه ۰۸ بهمن ۸۷),Masud_1375 (شنبه ۱۶ شهریور ۹۲),Mehdi Nasehi (پنجشنبه ۲۰ تیر ۸۷),MIRMOHAMADI (شنبه ۲۲ تیر ۸۷),عباس ترابیان (پنجشنبه ۲۰ تیر ۸۷),VAZIRI (پنجشنبه ۲۰ تیر ۸۷)
گونه ایجاد شده از آمیزش شیر نر با ببر ماده
نام عمومی: Liger ( لایگر )
خانواده: Felidae
جنس: Panthera
لایگر / Liger
وضعیت بدنی: این گربه دو رگه ، بزرگترین گربه در دنیاست هر چند که ببر سیبری در طبقه بندی گربه سانان خالص ( و نه دو رگه ) ، رتبه اول را داراست. لایگرهای نر معمولا" جثه ای مشابه شیرها دارند اما ماده ها غالبا" جثه بزرگتری پیدا می کنند. رنگ زمینه بدن لایگرها شبیه رنگ بدن شیرهاست اما رویش را خطوطی مشابه آنچه بر بدن ببرها مشاهده می شود، پوشانده است. این خطوط ممکن است سیاه ، قهوه ای تیره یا حنائی رنگ باشند. رنگ زمینه بدنشان هم ممکن است گندمی ، حنائی یا طلائی باشد. همانند ببرها ، زیر بدنشان کمرنگ است. در پاسخ به علت تنوع رنگ زمینه و خطوط روی بدن لایگرها باید ابتدا به این نکته توجه کرد که والدین متعلق به کدام زیرگونه بوده اند. برای مثال توله هایی که از ببر سفید ماده و شیر نر به دنیا می آیند، رنگی سفید ( درحقیقت طلایی کمرنگ ) ، پیدا می کنند. چنین به نظر می رسد که از ببر ماده سفید و شیر نر سفید توله هایی متولد خواهند شد که سفید یا حتی بدون خط خواهند بود. به همین ترتیب لایگرهای سیاه از ببر سیاه ماده melanistic tiger و شیر سیاه نر Melanistic lion به دنیا خواهند آمد هر چند که ببر سیاه ، گونه ای بسیار نادر و کمیاب است و از وجود شیر سیاه هم تا کنون هیچ گزارشی نرسیده است.
وزن: وزن ماده ها عموما" به حدود 700 پوند / 320 کیلوگرم می رسد.
طول بدن: حد متوسط طول بدن ماده ها به 10 فیت / 3.05 متر خواهد رسید.
ارتفاع: بلندی بدن ماده ها از زمین تا شانه ها به حدود 1 فوت و نیم / 1.64 متر می رسد و از شیرهای نر بالغ ، بلندتر هستند.
تولید مثل: لایگرهای نر عقیم هستند اما ماده هایشان معمولا" قدرت باروری دارند. در واقع خصیصه باروری فقط شامل حال ماده های لایگر و تایگن می شود اما یک لایگر ماده نمی تواند از یک لایگر یا تایگن نر صاحب فرزند شود.
به توله هایی که از مادری لایگر و پدری ببر به دنیا بیایند، تای-لایگر ti-liger و به توله هایی که از مادری لایگر و پدری شیر به دنیا بیایند لای – لایگر li-liger گفته می شود.
طول عمر: بین 18 تا 24 سال
برگرفته از:
کد:http://en.wikipedia.org www.ofcats.com www.messybeast.com
alireza kamali (چهارشنبه ۱۲ مرداد ۹۰),Amir hossein62 (شنبه ۱۵ مرداد ۹۰),farhad-2007 (چهارشنبه ۰۶ شهریور ۸۷),faridm (سه شنبه ۰۸ بهمن ۸۷),mani8007 (دوشنبه ۱۳ دی ۸۹),Masud_1375 (شنبه ۱۶ شهریور ۹۲),Mehdi Nasehi (پنجشنبه ۲۰ تیر ۸۷),MIRMOHAMADI (شنبه ۲۲ تیر ۸۷),عباس ترابیان (پنجشنبه ۲۰ تیر ۸۷),rssh (جمعه ۲۰ آذر ۸۸),sanam (دوشنبه ۲۷ آبان ۸۷),VAZIRI (پنجشنبه ۲۰ تیر ۸۷)
شیر ( پدر ) ، ببر ( مادر ) و توله لایگرها
ببر ماده به همراه 4 توله لایگر خود
ببر مادر در کنار توله لایگرش
.
.
.
.
.
لایگر / Liger
لایگر / Liger
لایگر / Liger
لایگر / Liger
لایگر / Liger
لایگر / Liger
alireza kamali (چهارشنبه ۱۲ مرداد ۹۰),Amir hossein62 (شنبه ۱۵ مرداد ۹۰),banozk (یکشنبه ۰۲ دی ۹۷),farhad-2007 (چهارشنبه ۰۶ شهریور ۸۷),faridm (سه شنبه ۰۸ بهمن ۸۷),mani8007 (دوشنبه ۱۳ دی ۸۹),Masud_1375 (شنبه ۱۶ شهریور ۹۲),Mehdi Nasehi (پنجشنبه ۲۰ تیر ۸۷),MIRMOHAMADI (شنبه ۲۲ تیر ۸۷),new life (سه شنبه ۱۴ تیر ۹۰),nicejob-11 (پنجشنبه ۱۸ آذر ۸۹),عباس ترابیان (شنبه ۲۲ تیر ۸۷),Renegade (یکشنبه ۲۳ آبان ۸۹),rssh (جمعه ۲۰ آذر ۸۸),sanam (یکشنبه ۲۶ آبان ۸۷),م.حسن فاقعي (دوشنبه ۰۷ بهمن ۸۷),VAZIRI (پنجشنبه ۲۰ تیر ۸۷)
گونه ایجاد شده از آمیزش ببر نر با شیر ماده
اسامی عمومی : Tigon ( تایگن )
Tion - Tigron - Tiglon
خانواده: Felidae
جنس: Panthera
تایگن / Tigon
وضعیت بدنی: در ظاهر تایگن ها می توان خصایص والدین ( چه مادر و چه پدر ) ، هر دو را مشاهده کرد. تایگن ها، خال های بدن مادر را که معمولا" از دوران تولگی به همراه دارد و بخصوص روی پاهای شیر ماده بالغ اثر محوی از آنها را می توان دید ، با خود دارند و این درحالیست که خطوط روی بدن پدر را هم به ارث برده اند. یالی که جزو بارزترین خصیصه شیرهای نر است در تایگن های نر هم وجود دارد اما کوتاه تر طوریکه بیشتر به یک طوق یا یقه مویی شباهت دارد. یک پندار نادرست اما رایج وجود دارد و آن اینکه غالبا" بر این باورند که جثه تایگن ها از ببرها یا شیرها کوچکتر است. جثه تایگن ها از جثه والدینشان بزرگتر نمی شود و علت این امر ژنی است که از شیر مادر به ارث برده اند اما این به این معنا نیست که آنها حیواناتی کوتوله یا مینیاتوری هستند.
وزن: غالبا" به 400 پوند / 180 کیلوگرم می رسند.
تولید مثل: تایگن های نر عقیم هستند اما ماده هایشان عموما" قدرت باروری دارند . به عبارت دیگر تنها تایگن ها و لایگرهای ماده قدرت بچه دار شدن دارند. ناگفته پیداست که این دو گونه هیچگاه نمی توانند از هم ، صاحب فرزندی شوند.
به توله هایی که از مادری تایگن و پدری شیر به دنیا بیایند ، لای- تایگن li-tigon و به توله هایی که از تایگن ماده و ببر نر بدنیا بیایند تای- تایگن ti-tigon گفته می شود.
برگرفته از:
کد:http://en.wikipedia.org www.messybeast.com
alireza kamali (چهارشنبه ۱۲ مرداد ۹۰),Amir hossein62 (شنبه ۱۵ مرداد ۹۰),banozk (یکشنبه ۰۲ دی ۹۷),farhad-2007 (چهارشنبه ۰۶ شهریور ۸۷),faridm (سه شنبه ۰۸ بهمن ۸۷),mani8007 (دوشنبه ۱۳ دی ۸۹),Masud_1375 (شنبه ۱۶ شهریور ۹۲),Mehdi Nasehi (پنجشنبه ۲۰ تیر ۸۷),MIRMOHAMADI (شنبه ۲۲ تیر ۸۷),new life (سه شنبه ۱۴ تیر ۹۰),عباس ترابیان (پنجشنبه ۲۰ تیر ۸۷),sanam (دوشنبه ۲۷ آبان ۸۷),spider (پنجشنبه ۱۸ شهریور ۸۹),م.حسن فاقعي (دوشنبه ۰۷ بهمن ۸۷),VAZIRI (پنجشنبه ۲۰ تیر ۸۷)
تایگن / Tigon
تایگن / Tigon
تایگن / Tigon
تایگن Tigon ---------- ببر Tiger
تایگن / Tigon
تایگن / Tigon
تایگن / Tigon
alireza kamali (چهارشنبه ۱۲ مرداد ۹۰),banozk (یکشنبه ۰۲ دی ۹۷),farhad-2007 (چهارشنبه ۰۶ شهریور ۸۷),faridm (سه شنبه ۰۸ بهمن ۸۷),mani8007 (دوشنبه ۱۳ دی ۸۹),Masud_1375 (شنبه ۱۶ شهریور ۹۲),Mehdi Nasehi (پنجشنبه ۲۰ تیر ۸۷),MIRMOHAMADI (شنبه ۲۲ تیر ۸۷),new life (سه شنبه ۱۴ تیر ۹۰),عباس ترابیان (شنبه ۲۲ تیر ۸۷),rssh (جمعه ۲۰ آذر ۸۸),sanam (دوشنبه ۲۷ آبان ۸۷),spider (پنجشنبه ۱۸ شهریور ۸۹),VAZIRI (پنجشنبه ۲۰ تیر ۸۷)
مدارک مکتوب و ارائه شده در مورد لایگر ، در نهایت به اوایل قرن نوزدهم در آسیا می رسد.
تصویری نقاشی شده از دو توله لایگر توسط " سنت هیلاری Étienne Geoffroy Saint-Hilaire " ، طبیعت شناس فرانسوی ( ت 1772 – م 1844 ) موجود است که دال بر این مدعاست.
از طرفی یک طرح از توله های لایگر در دست است که کار " ویتاکر G.B. Whittaker " است و مربوط است به توله هایی که در سال 1824 به دنیا آمدند.
دو توله لایگری که در سال 1837 به دنیا آمدند، به دربار " ویلیام چهارم William IV " ، پادشاه انگلستان ( ت 1765 – م 1837 ) برده و در محضر او و جانشینش " ویکتوریا Victoria " ( ت 1819 – م 1901 ) عرضه شدند و به نمایش درآمدند.
در 14 دسامبر سال 1900 و 31 می 1901 ، " کارل هاگن بک Carl Hagenbeck " تاجر حیوانات وحشی ( ت 1844 – م 1913 ) ، نامه هايی برای " جیمز کاسر اورت James Cossar Ewart " جانور شناس اسکاتلندی ( ت 1851 – م 1933 ) ارسال کرد که در آنها به همراه عکس ، به ذکر جزئیات تولد توله لایگرها در پارک هاگن بک در هامبورگ پرداخته بود.
تصویری از دو شیر و یک لایگر در سیرکی در سال 1904
تصویر دیگری از یک ببر ماده – یک شیر و فرزند دورگه شان ، لایگر در سیرکی در سال 1904
اگر چه امروزه لایگرها بیشتر از تایگن ها وجود دارند ، اما در گذشته چنین نبوده است . برای مثال در سال 1961 ، " جرالد لز Gerald Iles " مسئول یک باغ وحش در این خصوص چنین اظهار نظر کرد: " برای ثبت آمار باید بگویم که تاکنون هیچ لایگری را ندیده ام. دورگه ای که از یک شیر و یک ببر ماده بدنیا آمده باشد. به نظر می رسد که لایگرها از تایگن ها به مراتب نادرتر و کمیاب تر هستند. "
برگرفته از:
کد:http://en.wikipedia.org www.messybeast.com
alireza kamali (چهارشنبه ۱۲ مرداد ۹۰),Amir 1986 (یکشنبه ۲۶ آبان ۸۷),banozk (یکشنبه ۰۲ دی ۹۷),farhad-2007 (چهارشنبه ۰۶ شهریور ۸۷),faridm (سه شنبه ۰۸ بهمن ۸۷),Masud_1375 (شنبه ۱۶ شهریور ۹۲),MIRMOHAMADI (شنبه ۲۲ تیر ۸۷),new life (سه شنبه ۱۴ تیر ۹۰),عباس ترابیان (شنبه ۲۲ تیر ۸۷),rssh (جمعه ۲۰ آذر ۸۸),sanam (دوشنبه ۲۷ آبان ۸۷),spider (پنجشنبه ۱۸ شهریور ۸۹),م.حسن فاقعي (دوشنبه ۰۷ بهمن ۸۷)
اولین تولد ثبت شده از تایگن ها در انگلستان مربوط به قرن نوزدهم است که در یک سیرک اتفاق افتاد. آنها یک ببر و یک شیر ماده در سیرک خود داشتند که پشت سر هم صاحب توله هایی دورگه می شدند.
و اما ماجرای سیرک...
اواخر دهه 1920 و ابتدای دهه 1930 بود که دوستی یک توله شیر ماده و یک توله ببر نر در یک سیرک اتفاق افتاد .
یک تعلیم دهنده حیوانات ، توله ببری را که در یک سبد قرار داشت به یک توله شیر نشان داد و در نهایت قفسی را برایشان در نظر گرفت که بطور شریکی استفاده کنند.
بعدها هر بار که تعلیم دهنده چوبش را به هنگام فضولی ها و شیطنت های توله شیر بالا می برد ، توله ببر به شدت خشمگین می شد.
آنها که قفسی را به طور شریکی صاحب شده بودند دوستی شان ادامه پیدا کرد هر چند که بیشتر به یک تحمل دو طرفه شباهت داشت تا دوستی.
اولین تولدی که از تایگن ها در آسیا به ثبت رسیده به سال 1837 و به هندوستان بر می گردد. زمانی که یک تایگن از طرف شاهزاده جامناگار ( یکی از استان های هند ) ، به حضور ملکه ویکتوریا برده شد.
و اما یکی از معروف ترین تایگن ها " رانجی Ranji " نام داشته که یک تایگن نر درشت جثه بوده است. این تایگن متعلق به یکی از مهاراجه های هندی به نام شاهزاده رانجید سینگ بوده که بین سال های 1924 تا 1928 به پارک جانورشناسی برده شد. در آن زمان او را بسیار خجالتی یافتند. مطالبی درباره رانجی به ثبت رسیده که از این قرار است: " از نظر بدنی بیشتر به ببر شباهت دارد تا به شیر و با اینکه نر است اما موهای یالش بلند تر از موهایی که دور سر ببر دیده می شود، نیست. طره مویی سر دمش دیده می شود. خزش ، گندمی رنگ است و خطوطی نارنجی مایل به قرمز روی آن دیده می شود. خز زیر بدنش مثل ببرها ، روشن تر از سایر قسمت های بدنش است. "
تصویری که احتمالا" متعلق به رانجی ( تایگن درشت جثه ) ، بوده است - 1930
تصویری از یک تایگن ماده در منچستر – انگلستان
امروزه تایگن ها به ندرت یافت می شوند .
برگرفته از:
کد:www.messybeast.com
alireza kamali (چهارشنبه ۱۲ مرداد ۹۰),Amir 1986 (یکشنبه ۲۶ آبان ۸۷),banozk (یکشنبه ۰۲ دی ۹۷),farhad-2007 (چهارشنبه ۰۶ شهریور ۸۷),faridm (سه شنبه ۰۸ بهمن ۸۷),Masud_1375 (شنبه ۱۶ شهریور ۹۲),MIRMOHAMADI (شنبه ۲۲ تیر ۸۷),new life (سه شنبه ۱۴ تیر ۹۰),عباس ترابیان (شنبه ۲۲ تیر ۸۷),rssh (جمعه ۲۰ آذر ۸۸),sanam (دوشنبه ۲۷ آبان ۸۷),spider (پنجشنبه ۱۸ شهریور ۸۹),م.حسن فاقعي (دوشنبه ۰۷ بهمن ۸۷)
درود
براي من يه سئوال ايجاد شده اونم اينه که مگه ببر از گربه سانان و شير از سگ سانان نيست چگونه امکان جفتگيري و تلفيق اين دو راسته وجود دارد؟
پس با اين وجود سگ و گربه هم بايد بتوانند با هم جفت شوند
بدرود
ویرایش توسط MIRMOHAMADI : یکشنبه ۲۳ تیر ۸۷ در ساعت ۱۱:۰۳ دلیل: ادامه
banozk (یکشنبه ۰۲ دی ۹۷),kmaziar85 (پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۱),Masud_1375 (شنبه ۱۶ شهریور ۹۲)
alireza kamali (چهارشنبه ۱۲ مرداد ۹۰),banozk (یکشنبه ۰۲ دی ۹۷),faridm (سه شنبه ۰۸ بهمن ۸۷),Masud_1375 (شنبه ۱۶ شهریور ۹۲),Mehdi Nasehi (جمعه ۱۷ آبان ۸۷),sanam (دوشنبه ۲۷ آبان ۸۷),spider (پنجشنبه ۱۸ شهریور ۸۹),م.حسن فاقعي (دوشنبه ۰۷ بهمن ۸۷)
درود مجدد
ممنون از پاسختون پس چرا من تا حالا فکر ميکردم شير جزو سگسانانه؟ واقعا نيست؟
بدرود
banozk (یکشنبه ۰۲ دی ۹۷),faridm (سه شنبه ۰۸ بهمن ۸۷),Masud_1375 (شنبه ۱۶ شهریور ۹۲),sanam (دوشنبه ۲۷ آبان ۸۷)