![]() |
| تبلیغات و اطلاع رسانی |
|
|||||||
| پستانداران سم دار (جانوران پستاندار سم دار)
|
![]() |
|
|
ابزارهای موضوع | نحوه نمایش |
|
|
||||
|
||||
![]() بز کوهی / Wild Goat / Capra aegagrus نام فارسی: بز کوهی، پازن، کل بز نام انگلیسی: Wild Goat بز وحشی نام علمی: Capra aegagrus مشخصات ظاهری: جثه اش بزرگ تر از بز اهلی است. به نر ها کل و به ماده ها بز گفته می شود. کوتاه بودن دست و پا، سنگین بودن قسمت جلویی بدن و ساختمان خاص سم ها، آن ها را قادر ساخته که به آسانی در شیب های تند مناطق صخره ای تردد نمایند. فرم شاخ ها: کل ها، شاخ های بلند و شمشیر مانندی دارند. بر روی شاخ ها گره هایی وجود دارد که مشخص کننده ی رشد سالیانه و سن حیوان است. شاخ بزها نسبت به شاخ کل ها بسیار کوتاه تر است. رنگ بدن: رنگ موهادر بزها و کل های جوان قهوه ای متمایل به خاکستری و در کل های مسن به خصوص در فصل زمستان نخودی مایل به سفید رنگ است. وزن: 30 تا 120 کیلوگرم زیستگاه: در تمام مناطق کوهستانی و صخره ای که دارای آب و امنیت کافی باشد مشاهده می گردد. از صخره های ساحلی تا ارتفاعات چهار هزار متری و بیشتر دیده می شوند. عادات: روز گرد است ولی گاهی شب ها نیز به چرا می رود. به صورت اجتماعی زندگی می کند. معمولا بز ها، بزغاله ها و کل های جوان با هم و جدا از دسته ی کل های مسن زدگی می کنند. معمولا صبح زود و اوایل غروب در مجاور صخره ها به چرا می پردازند و برای استفاده از برگ درختان روی دو پا می ایستند. غذا: از علوفه، بوته ها و سر شاخه های درختان تغذیه می کنند. زمان جفت گیری: در مناطق گرمسیری اوایل پاییز و در مناطق سردسیر اواخر پاییز جفت گیری شروع می شود. مدت آبستنی: حدود 160 روز تعداد بچه ها: یک، اغلب دو و به ندرت سه بچه می زاید. سن بلوغ: بچه ها تا پنج ماهگی شیر می خورند و در حدود یک و نیم سالگی بالغ می شوند. طول عمر: حدودا 15 سال دشمن طبیعی: پلنگ، گرگ، و به تازگی یوزپلنگ و هم چنین بچه ها ممکن است توسط کفتار، سیاه گوش، خرس ، روباه و عقاب شکار شوند. وضعیت حفاظتی در لیست قرمز IUCN : گونه ی آسیب پذیر (VU) منابع: اطلس پراکنش پرندگان و پستانداران استان خوزستان راهنمای صحرایی پستانداران ایران فرهنگ نامه ی حیات وحش ایران
amr (Friday 1 April 2011), crash (Thursday 31 March 2011), farhad-2007 (Sunday 3 April 2011), Neda Ariania (Thursday 24 March 2011), night11 (Thursday 24 March 2011), عباس ترابیان (Thursday 24 March 2011), ztb (Tuesday 6 December 2011) | ||
|
|
||||
|
||||
|
اینم چند تا عکس دیگه از سلطان صخره ها :
![]() بز کوهی / Wild Goat / Capra aegagrus ![]() بز کوهی / Wild Goat / Capra aegagrus ![]() بز کوهی / Wild Goat / Capra aegagrus ![]() بز کوهی / Wild Goat / Capra aegagrus ![]() بز کوهی / Wild Goat / Capra aegagrus
|
|
||||
|
||||
|
اینم چند تا عکس دیگه که خودم از این گونه ی فوق العاده زیبا وچابک گرفتم
![]() بز نر یا کل از سیاهیه دور گردنش معلومه که این بز نر غالب گله هستش ![]() بز ماده که دیگه خیلی پیر شده داره تو بلندی افتاب میگیره ![]() اینم یه بزغاله ی چند 7 یا 8 روزه که خیلیم شیطونه اصلا نمیفهمی کی اینجاست کی اونجاست این عکسهارو من توی باغ وحش شهر دزفول در خوزستان گرفتم
amr (Friday 1 April 2011), crash (Saturday 2 April 2011), farhad-2007 (Sunday 3 April 2011), new life (Tuesday 6 December 2011), night11 (Friday 1 April 2011), عباس ترابیان (Saturday 2 April 2011), ztb (Tuesday 6 December 2011) | ||
|
|
||||
|
||||
|
بز وحشی یا (Capra aegagrus) دارای7 زیر گونه هست که در زیر اسامی علمی اونها رو میبینید :
[RIGHT] Capra aegagrus aegagrus Bezoar Ibex Capra aegagrus blythi Sindh Ibex Capra aegagrus chialtanensis Chiltan Ibex Capra aegagrus cretica Kri-kri Capra aegagrus hircus Domestic Goat Capra aegagrus turcmenica Turkmen Wild Goat Capra aegagrus pictus برگرفته از : ویکی پدیا
| aegagrus, capra, goat, کوهی, wild, بز |
| ابزارهای موضوع | |
| نحوه نمایش | |
|
|