PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : نهنگ پورپویز پوزه‌ پهن



سیلوردالر
Friday 08 August 14, 22:53
پورپویز پوزه‌ پهن


نام علمی : Neophocaena Phocaenoides
نام انگلیسی: Finless Porpoise
نام فارسی: پورپویز پوزه‌ پهن






http://raazebaghaa.ir/raazimage/do.php?imgf=%D9%86%D9%87%D9%86%DA%AF-%D9%BE%D9%88%D8%B1%D9%BE%D9%88%DB%8C%D8%B2-%D9%BE%D9%88%D8%B2%D9%87%E2%80%8C-%D9%BE%D9%87%D9%861.jpg
نهنگ پورپویز پوزه‌ پهن






(پورپويز بي‌باله):

مشخصات: كوچك‌ترين عضو راسته‌ي نهنگ‌ها است. مشخصه‌ي اصلي اين حيوان نداشتن باله‌ي پشتي و پوزه‌ي كوتاه و پهن است. دندان‌ها نيز پهن و داراي سه برجستگي (Lobe) است. در صورتي‌كه دندان دلفين‌ها تيز و فاقد برجستگي هستند. رنگ قسمت بالاي بدن خاكستري روشن با كمي آبي، زير بدن روشن‌تر است ولي به مجرد مردن رنگش تيره مي‌شود. در وسط پشت اين حيوان نوار برجسته‌ي تيره‌رنگي وجود دارد. همچنين گاهي اوقات ناحيه‌ي سفيدرنگي در اطراف دهان مشاهده مي‌شود.

اندازه‌ها: طول سروتنه 120 تا 206 سانتي‌متر، طول باله‌ي سينه‌اي حدود 28 سانتي‌متر، پهناي باله‌ي دمي حدود 55 سانتي‌متر، تعداد دندان در هر نيمه‌ي آرواره‌ي بالا 12 تا 22 عدد و در هر نيمه‌ي آرواره‌ي پايين، 14 تا 23 عدد، وزن حدود 70 كيلوگرم.






http://raazebaghaa.ir/raazimage/do.php?imgf=%D9%86%D9%87%D9%86%DA%AF-%D9%BE%D9%88%D8%B1%D9%BE%D9%88%DB%8C%D8%B2-%D9%BE%D9%88%D8%B2%D9%87%E2%80%8C-%D9%BE%D9%87%D9%86.gif
نقشه پراکنش نهنگ پورپویز پوزه‌ پهن





پراكندگي: در ايران معمولاً در مناطق ساحلي، تالاب‌هاي شور، رودخانه‌هاي بزرگ، مصب‌ها و جنگل‌هاي حرا واقع در خليج فارس و درياي عمان، در حال حاضر بيشترين تعداد در مناطق ساحلي جزيره قشم، به‌خصوص منطقه‌ي حفاظت‌شده حرا مشاهده مي‌گردد.

پراكنش جهاني: سواحل پاكستان، كره، ژاپن، برنئو و جاوه.

عادات: به صورت انفرادي و يا جفت و گاهي گروه‌هاي كوچك مشاهده مي‌شود. معمولاً در جاهاي كم‌عمق زندگي مي‌كنند و معمولاً بيشتر از چند دقيقه زير آب باقي نمي‌ماند. آهسته حركت مي‌كنند. معمولاً قايق‌ها و شناورها را تعقيب نمي‌كنند. در شرايط طبيعي هرگز به خارج از آب نمي‌پرند. در منطقه‌ي حفاظت‌شده‌ي حرا در اطراف جزيره‌ي قشم معمولاً در جاهاي بدون درخت مي‌توان براي مدت كوتاهي آن را مشاهده نمود. در سال 1385 تعداد دو پورپويز كه در منطقه‌ي حفاظت‌شده‌ي حرا در تور صيادان گرفتار و كشته شده بودند، مشاهده شد.

غذا: از ماهي، ميگو و اسكوئيدهاي كوچك تغذيه مي‌كنند. در حالت اسارت حدود پنج تا شش درصد وزن خود غذا مي‌خورد.

توليدمثل: احتمالاً در پاييز و زمستان جفت‌گيري مي‌كند. آبستني حدود 11 ماه است. يك بچه مي‌زايد كه حدود هفت كيلوگرم وزن دارد. بچه‌ها معمولاً در حالي‌كه بر پشت مادر سوارند، حركت مي‌كنند. احتمالاً هر دو سال يك بار مي‌زايند. طول عمر حدود 30 سال است.




منبع:irandeserts

سیلوردالر
Friday 08 August 14, 23:04
http://raazebaghaa.ir/raazimage/do.php?imgf=%D9%86%D9%87%D9%86%DA%AF-%D9%BE%D9%88%D8%B1%D9%BE%D9%88%DB%8C%D8%B2-%D9%BE%D9%88%D8%B2%D9%87%E2%80%8C-%D9%BE%D9%87%D9%862.jpg
نهنگ پورپویز پوزه‌ پهن

http://raazebaghaa.ir/raazimage/do.php?imgf=%D9%86%D9%87%D9%86%DA%AF-%D9%BE%D9%88%D8%B1%D9%BE%D9%88%DB%8C%D8%B2-%D9%BE%D9%88%D8%B2%D9%87%E2%80%8C-%D9%BE%D9%87%D9%863.jpg
نهنگ پورپویز پوزه‌ پهن

http://raazebaghaa.ir/raazimage/do.php?imgf=%D9%86%D9%87%D9%86%DA%AF-%D9%BE%D9%88%D8%B1%D9%BE%D9%88%DB%8C%D8%B2-%D9%BE%D9%88%D8%B2%D9%87%E2%80%8C-%D9%BE%D9%87%D9%864_f1426.jpg
نهنگ پورپویز پوزه‌ پهن